Flitslicht aan het einde van de tunnel

Tijdens de gehele corona-periode, dus meer dan een jaar, hebben bij mij de fotoshoot-activiteiten stilgelegen. Waarom zou je, als model of als fotograaf, het risico nemen ziek te worden? Wat mijzelf betreft, liggen de vaccinatiedata nu vast, wat betekent dat ik vanaf juni geen belemmering meer zie om weer fotoshoots te organiseren.

Evenals in het verleden, zal ik veelal werken op basis van TFP, time-for-print. Ofwel jij staat model en ik lever je zonder kosten, digitaal, een selectie van bewerkte foto’s. Dit uitgangspunt geldt, wat mij betreft, als ik tijdens de shoot foto’s kan maken, die ik voor mijn eigen portfolio interessant vind. Meer dan in het verleden zal daarbij het accent op artistiek verantwoord werk liggen. Kunstzinnige fotografie. Als je daarnaast als model ook wensen hebt, die wellicht een andere richting uitgaan, dan die ik voor mijzelf interessant vind, dan ben ik uiteraard bereid ook die foto’s te maken. Fotoshoots op TFP-basis moeten een win-win situatie inhouden. Een van de afspraken die daarbij geldt, is dat zowel jij, als model, foto’s mag publiceren, met vermelding van mijn naam als fotograaf, als ik onder vermelding – tenzij je dat niet wilt – van jouw naam.

Het kan ook zijn dat je een fotoserie wilt maken, die slechts jouw eigen belang dient. In dat geval breng ik wat kosten in rekening. Zeker als ik ervoor naar een bepaalde locatie moet rijden. Dat bedrag kan dan tussen de vijftig en honderd euro liggen, afhankelijk van de afstand die ik moet afleggen. Het eerste bedrag geldt, als je naar mijn locatie komt.

Tijdens de week voor Kerst nam ik deel aan de expositie ‘KunstKado 2020’ van kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen. Helaas duurde die verkoopexpositie, door de afkondiging van de nieuwe, striktere corona-maatregelen, slechts twee dagen. Voor die gelegenheid had ik een cadeaubon gemaakt, die men kon kopen en voor Kerst aan iemand cadeau doen. Ik heb nu besloten dat ik de cadeaubon in ere zal herstellen, als het fotoshoot-seizoen weer aanbreekt. Tien dagen na mijn tweede vaccinatie.

Vind je het leuk een vriend(in), familielid of jezelf een fotoshoot cadeau te doen, dan kun je daarover via de reactie-mogelijkheid contact met mij opnemen. Op de foto heb ik mijn telefoonnummer even ‘gecodeerd’, maar op de echte bon staat deze uiteraard vermeld. Dan kunnen het model en ik datum, duur van de shoot en het concept afspreken. Mocht ter plekke worden besloten ook foto’s te maken die voor mijn eigen portfolio interessant zijn, dan kunnen we alsnog besluiten er een TFP-shoot van te maken en wordt het bedrag terugbetaald. Gaat de shoot, om welke reden dan ook, niet door of ben je niet tevreden met het resultaat, dan restitueer ik het overgrote deel van de waarde van de cadeaubon.

T-Ford in beeld

Ik kwam Willem tegen. Hij is een verwoed autosleutelaar. Èn verzamelaar van T-Fords. Vanmiddag kwam hij aanrijden in een glimmende T-Ford, die van zijn oudere broer bleek te zijn. Die had een lichte schade aan de spatborden opgelopen, die Willem ging repareren. Schuren, plamuren, polijsten en spuiten. Dan ziet de T-Ford, uit 1930, er weer als nieuw uit. Grappig is dat op de neus van de motorkap een verchroomde vogel is gemonteerd, met onder de staart een kijkglas. Vanachter het stuur kan de berijder dan zien of de temperatuur van de motor te hoog oploopt. De motor draait nog prima, maar het ploffende geluid lijkt niet op dat van de moderne benzinemotor. Mooi ding.